2014-09-30 18:18:55• hírek • Kocsis Zoltán

A tanévkezdő gyerekek 0,7 százaléka tetves Szatmár megyében

Alig két héttel a szeptember 15-i tanévkezdést követően a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság több mint harmincezer gyereket - óvodást, elemi és általános iskolást, középiskolást - vizsgált meg. A felmérés eredménye szerint 1,7%-uk szenved valamiféle betegségben és 0,7%-uk tetves.

Az igazgatóság közleménye szerint összesen 33.000 gyereket vizsgáltak meg. Közülük 580-ra tehető azoknak a nebulóknak a száma, akik valamiféle - tegyük hozzá gyorsan, ebben a korban nem teljesen szokatlan - egészségügyi problémával küszködnek.

A legtöbb esetben „természetesen" a tetű okoz gondot: nem kevesebb, mint 252 esetben találták meg az élősködőket a gyerekek sörtéjében. Egy másik viszonylag gyakori élősködő, a rüh tíz diák napjait keserítette meg. Rajtuk kívül 15 esetben különböző gombásodással kapcsolatos problémát állapítottak meg a szakemberek.

Az igazgatóság munkatársai igyekeztek tudatosítani a gyerekekben azt, hogy a rendszeres és a megfelelő higiéniai ellátás minimálisra csökkentheti a hasonló problémák megjelenését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: